GE intresserat av modernisering av Ukrainas järnvägssektor

Elektriskt ukrainskt tåg ЕКр1-001 av KVBZ-produktion anländer till staden Odessas centralstation. Foto- Wikipedia, kredit, DenysZ

Ukrainas president Petro Poroshenko och General Electric Transportations VD, Rafael Santana förde nyligen samtal om strategiskt samarbete när det gäller modernisering av ukrainska järnvägar.

- Parterna noterade att det finns stort intresse för ett effektivt och starkt samarbete mellan det statliga järnvägsbolaget Ukrzaliznytsia och General Electric Transportation, framför allt ifråga om modernisering av lokomotivbeståndet, men också när det gäller att främja utvecklingen och moderniseringen av ukrainska järnvägar i sin helhet, i enlighet med de bästa internationella standarderna, meddelade den ukrainska presidentens presstjänst.

Poroshenko tillförsäkrade Santana och General Electric Transportation ömsesidigt fördelaktigt samarbete, med syfte att stärka Ukrainas transport-, transit- och exportpotential. Dessutom diskuterade båda parter utvecklingen av samarbetet med den amerikanska sidan i ett strategiskt perspektiv.

Parterna noterade att det existerande positiva klimatet i de politiska förbindelserna mellan Ukraina och USA, liksom framsteg i fråga om reformer, har skapat en gynnsam grund för många ledande amerikanska företag, som nu kan aktivt vara verksamma i Ukraina.