Alstom levererar 22 extra Citadis till marockanska Rabat

Citadis i Rabat, Marocko. Foto: Alstom

Alstom har tecknat nytt avtal med marockanska staden Rabats transportföretag STRS (Société des Transports de Rabat-Salé) för leverans av 22 Citadis-spårvagnar, som kommer att trafikera längs hela linjenätet, inklusive de nya delarna av de två befintliga linjerna. Kontraktet är värt cirka 45 miljoner euro.

Sedan spårvägsnätet startades i maj 2011 har antalet passagerare längs Rabat-Salés två spårvägslinjer ökat ständigt, totalt till över 150 miljoner passagerare.

För att möta det växande behovet av mobilitet har STRS beslutat att öka den befintliga 19 kilometer långa spårvägen med ytterligare 7 kilometer och uppgradera det befintliga spårvagnsbeståndet av 44 Citadis-spårvagnar genom att beställa 22 stycken extra spårvagnar från Alstom.

- Vi är glada över den nya ordern, som återspeglar det gemensamma förtroendet som råder mellan Alstom och STRS. Vi är också stolta över att kunna fortsätta att stödja utvecklingen av hållbar mobilitet i stadsområdet Rabat-Salé genom miljövänligt stadstransportsystem", säger Brahim Soua, VD för Alstom i Marocko.

Spårvagnarna av typ Citadis, som snart kommer att sättas i trafik i Rabat-Salé, är 32 meter långa. De kommer att anslutas så att de kan transportera upp till 606 passagerare.

Lågt golv i samtliga spårvagnar samt 12 sidodörrar underlättar passagerarnas framkomlighet, särskilt för rörelsehindrade passagerare. Vagnarnas yttre design, som har anpassats i stadens arkitektur, kommer att vara densamma som hos de fordon som redan är i bruk.

Citadis-spårvagnarna kommer att designas och tillverkas i staden La Rochelle, i Frankrike. Italienska Sesto-fabriken kommer att leverera traktionssystemet.

 

Källa: Alstom