Nu kräver SJ biljett för att gå ombord

Foto: SJ

Från den 1 november 2017 ska alla SJs resenärer ha en giltig biljett innan man går ombord på tåget. Möjligheten att köpa biljett i SJs app efter avgång upphör. Det meddelar tågoperatören i ett pressutskick.

Nu gör SJ det ännu tydligare att alla resenärer ska ha en giltig biljett innan man kliver ombord tåget. Den tidigare möjligheten att köpa biljett i SJs app efter avgång upphör den 1 november. En möjlighet som enbart ett fåtal resenärer (0.2 procent) valt att använda sedan införandet under hösten 2015, främst till köp av enkelbiljetter på regionaltåg.

Efterfrågan på enkla sätt att köpa biljett bland SJs resenärer ökar. De senaste åren har därför SJ utvecklat flera nya digitala köpkanaler och fler har upptäckt fördelarna med att köpa biljett snabbt och enkelt via SJs app och SJ.se.

– Idag köper 86 procent av våra resenärer sin biljett via SJ.se, SJs app eller i någon av våra biljettautomater. I och med att vi numera erbjuder betalning via Swish, har vi ökat resenärernas möjlighet till snabba köp av biljett innan man kliver ombord. Swish används av över hälften av de som köper sin biljett i appen och av över 30 procent vid köp via SJ.se, säger SJs Marknads- och försäljningsdirektör, Thomas Silbersky.

Möjligheten att köpa sin biljett via SJs kundservice kommer att finnas kvar, för exempelvis resenärer som inte har möjlighet att köpa sin biljett via SJs app, SJ.se, i en biljettautomat eller hos någon av SJs över 600 ombud runt om i Sverige.