Alstom levererar traktionsmotorer för 496 kinesiska tunnelbanetåg

Alla driftsystem kommer att tillverkas gemensamt av Alstoms joint ventures -JV- Shanghai Alstom Transport Electrical Equipment Co. Ltd -SATEE och Chengdu Alstom Transport Electrical Equipment Co. Ltd. - CATEE, med stöd från Xian Alstom Yongji Electric Equipment Co. och vid Alstoms fyra europeiska fabriker. Foto: Alstom

Alstom har tilldelats ett kontrakt av Chengdu Metro Corp Ltd. för att leverera traktionsmotorer för 496 tunnelbanetåg som trafikerar på stadens nya tunnelbanelinje 5. Kontraktets värde är cirka 57 miljoner euro. Linjen förväntas starta intäktsbringande tjänst senast 2019.

När den öppnas kommer Chengdu Line 5 att vara 49 km lång och ha 41 stationer. Linjen kommer att ansluta stadens 6 distrikt från norr till syd, och kommer att fungera som en så kallad högkapacitetslinje, med 8-vagnståg av typ A, som används för första gången i Chengdu.

Som en del av kontraktet kommer Alstom att leverera även sitt OptONIX tunnelbearbetningssystem, speciellt konstruerat och utvecklat för den kinesiska marknaden. Detta inkluderar inverterare, motorer och hjälpomvandlare. Systemet är utformat för att förbättra operativ prestanda och minska livscykelkostnaderna med hjälp av regenerativ elektrisk bromsning.

- Vi är glada för att kunna att utöka vår närvaro i Chengdu genom detta nya kontrakt för en tunnelbana med hög kapacitet. Som en kundbaserad organisation vara Alstom vara närmare våra kunder i Chengdu och leverera högkvalitativa transportlösningar med världsomspännande teknik, säger Ling Fang, VD i Kina och Östasien, Alstom.