Nu rullar SJ ut sommartågen

Foto: SJ

Den 30 juni börjar nattågen mellan Stockholm och Duved att rulla varje natt. På söndag kommer det direkta snabbtåget mellan Stockholm och Strömstad, och samma dag förlängs alla snabbtåg på linjen Göteborg – Malmö till Köpenhamn och stannar även i Varberg. ”Resandet med SJ ökar generellt, och vi märker en fortsatt stor efterfrågan på våra sommardestinationer. Inte minst har bokningarna ökat med nattågen till Jämtlandsfjällen i Åre och Duved”, säger Niclas Härenstam, presschef SJ.

Nattågen med sov- och liggvagnar mellan Stockholm och Östersund, Åre och Duved går varje natt mellan den 30 juni och 19 augusti. Därefter går tåget varje torsdag upp till Jämtland och söderut igen varje söndag fram till den 17 september. I Stockholm finns goda anslutningar till och från övriga södra Sverige.

- Med nattåg vinner man tid. Man går av på morgonen och har hela dagen kvar, och likadant på hemresan som sker på kvällen efter en heldag i fjällen, säger Niclas Härenstam.

Snabbtåget Stockholm - Strömstad går varje dag från Stockholm klockan 09.44 och med ankomst till Strömstad klockan 15.30. Returen från Strömstad går klockan 16.26 med ankomst till Stockholm 22.39. Tåget körs mellan den 2 juli och 12 augusti med SJ 3000 som erbjuder bistro och gratis wifi.

- Att välja tåget till Bohuslän är snabbt och enkelt. Med uppehåll även i Munkedal, Dingle, Tanum och Skee finns goda möjligheter att nå sommarpärlorna vid kusten, säger Niclas Härenstam.

På sträckan Göteborg – Malmö går SJs snabbtåg under sommaren den 2 juli till den 12 augusti vidare till Köpenhamn. Alla tåg kommer även att göra uppehåll i sommarstaden Varberg. SJ kör fem snabbtåg i vardera riktningen med X 2000.

- På sommaren ökar utlandsresandet med tåg rejält, och främst till våra skandinaviska grannar. Med flera dagliga snabbtåg till Köpenhamn från både Göteborg och Stockholm och på linjen Stockholm – Oslo ger tåget flexibilitet och en möjlighet att snabbt komma direkt in i citykärnorna, säger Niclas Härenstam