Alstom levererar ytterligare 70 vagnar till Panamas Metro

En av de tre första tunnelbanevagnarna som levererades till linje 1:s depå i Albrook efter transporten från Alstoms fabrik i Spanien. Foto: Alstom Panama

Alstom har börjat leverera ytterligare 70 tunnelbanevagnar av typ Metropolis till Panamas Metro. Vagnarna kommer att användas för att öka kapaciteten på linje 1.

Det första tre tunnelbanevagnarna levererades till linjens depå i Albrook den 25 april efter transporten från Alstoms fabrik i Spanien.

I november 2015 undertecknade Panamas Metro ett kontrakt på 145 miljoner euro med Alstom, Thales, Sofratresa, CIM och TSO om utökning av antalet tåg på linje 1 och uppgradering av linjens signalsystem, strömförsörjning och depåanläggningar.

Inom ramen av Alstoms del av kontraktet på 130 miljoner euro levererar tågbyggaren 70 vagnar för tunnelbanan för att kunna förlänga linjens 20 befintliga tåg från tre till fem bilar och öka flottan till 26 tågsätt.

Under de närmaste månaderna kommer Panama Metro att motta ytterligare tre tågsätt med tre vagnar och det första kompletta tågsättet med fem vagnar kommer att anlända i september 2017.

Trafiken med femvagnståg förväntas börja på linje 1 i januari 2018 och resterande vagnarna levereras med en hastighet på två fordon per månad från början av nästa år.

Trafiken på den 13,7 kilometer långa nordsydlinjen från Los Andes till Albrook har ökat snabbt sedan invigningen i april 2014 och Panama Metro meddelade nyligen att den expanderade flottan med femvagnståg kommer att fördubbla kapaciteten på linjen.