Bombardier levererar 21 Talent till Saarland

Trevagnstågen har 160 sittplatser, samt utrymme för två rullstolar och nio cyklar. Foto: Bombardier

Bombardier Transportation levererar nya pendeltåg till expanderande transportföretaget Vlexx GmbH, som sätter in tågen på tyska Saar-regionens elektrificerade järnvägsnät i december 2019.

Vlexxs kontrakt med Bombardier Transportation avser leverans av 21 elektriska 3-vagnars EMU:er av typ Talent 3.

- Genom uppbyggnaden av delstaten Saarlands järnvägsnät och ökningen av vårt bestånd av pendeltåg till totalt 84 enheter,  säkerställer vi en långsiktig tillväxt, förklarade Frank Höhler, vd för Vlexx GmbH, som är den tyska järnvägsoperatören Die Länderbahns helägda dotterbolag. 

Höhler är övertygad om att de nya tågen kommer att ge passagerarna många bekväma och trevliga reseupplevelser. Passagerarna kommer, enligt Höhler, att gynnas av många intressanta extrafunktioner, såsom stora panoramafönster och ett modernt system för passagerarinformation.

- De nya tystgående tågen kommer inte bara att förbättra reseupplevelsen för passagerarna. Även invånarna längs järnvägsnätet kommer också att profitera av minskat buller.

Trevagnstågen har 160 sittplatser, samt utrymme för två rullstolar och nio cyklar.

Sedan december 2014 har Vlexx GmbH befordrat drygt 10,5 miljoner passagerare i regionerna Rhine-Hesse, Nahe, Westpfalz, Saarland och Rhein-Mains storstadsregion.

Från och med december 2019 kommer Vlexxs nya tåg att färdas även på linjer från Saarbrücken till Lebach-Jabach, Neubrücke och Homburg samt sträckan mellan Homburg och Illingen längs företaget Saar RB:s järnvägssträckor.