Infraservice Group investerar 70 miljoner i nya underhållsmaskiner

Äkta paret Joakim Stenqvist och Sofia Lind kommer att ha maskinerna på plats i Nässjö vid invigningen onsdagen den 29 mars.

Infraservice Group utsågs 2015 till Sveriges supergasell

Infraservice Group i Nässjö har investerat 70 miljoner kronor i nya maskiner - en ballastplog och en spårriktare. Det är mer än tio år sedan likartade maskiner levererades till ett privatägt svenskt järnvägsföretag. Ett imponerande steg för ett förhållandevis litet branschföretag.

– Vi tror på framtiden och vill verka för järnvägens bästa. All vinst som vi gjort sedan starten, och lite till, investerar vi för att bidra till en bättre infrastruktur, säger vd Joakim Stenqvist.

Onsdagen den 29 mars är maskinerna på plats i Nässjö. Under några timmar genomförs ett arrangemang med inriktning mot branschfolk, vilket ger möjligheter till kunskapsutbyte och mingel. Det världsledande österrikiska företaget Plasser & Theurer har levererat maskinerna. Maskinerna är de första i Sverige som är utrustade med katalytisk avgasrening. De är fullt digitaliserade och innehåller en rad tekniska förbättringar.

Infraservice Group, som startade 2013, siktar på att gå från 50 till 100 anställda och omsätta 500 miljoner kronor redan om tre år. Vid starten omsatte företaget drygt 8 miljoner kronor. I juni 2016 växlade Infraservice Group upp och blev dubbelspårigt. Från att enbart ha verkat som en kompetens- och resurspool för järnvägsbranschens aktörer bestämde man sig även för att bli en direktleverantör till Trafikverket.

– Att vi blir direktleverantörer kommer definitivt att hjälpa oss att nå våra mål, säger Joakim Stenqvist.