DB delar ut "gratis tågbiljetter" när flygplatsstrejken i Berlin förlängs

Fackförbundet Verdi vill höja den genomsnittliga timlönen för cirka 2 000 anställda vid marktjänsten från elva till tolv euro i ett ettårigt avtal. Foto: Ver.di

Strejken på flygplatserna i Tysklands huvudstad Berlin förlängs. Det var ursprungligen meningen att markpersonalen på Tegel och Schönefeld skulle strejka från måndagsmorgonen till tisdag morgon men på måndagen meddelade fackförbundet Verdi att strejken förlängs till onsdag.

Flygplatsoperatören FBB meddelar att över 600 flygningar har ställts in på de två flygplatserna, vilket leder till stora problem för tiotusentals inhemska och europeiska resenärer. Även alla flyg mellan internationella flygplatser och Berlin är inställda på måndagen. Järnvägsoperatören Deutsche Bahn ställer extra vagnar och tåg till flygpassagerarnas förfogande som reser inom Tyskland. Flygpassagerarna tilldelas istället gratis tågbiljetter.

Fackförbundet Verdi vill höja den genomsnittliga timlönen för cirka 2 000 anställda vid marktjänsten från elva till tolv euro i ett ettårigt avtal. Arbetsgivaren erbjuder mindre, och över fyra år. Personalen strejkade sist i fredags.