Tågkompaniet och Nobina i avtal

Foto: Tågkompaniet

Tågkompaniet och Nobina har tecknat avtal om ersättningstrafik, buss för tåg, för tågtrafiken i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Gävleborgs och Värmlands län. Avtalen startar den 18 april 2017 och sträcker sig som längst fram till 2024. Det skriver Nobina i ett pressmeddelande.

Avtalet fungerar som en ram där volymer och andra detaljer gör att avtalsvärdet inte kan fastställas på grund av att det innefattar både oplanerad och planerad tågersättning.

Nobinas buss-för-tågerbjudande är en tjänst, där bland annat Nobinas centrala trafikledningsresurser, tillgängliga dygnet runt, används för att på effektivaste sätt bistå Tågkompaniet med både planerad ersättningstrafik och för snabba insatser vid störningar i tågtrafiken. Utöver trafikledning kommer Nobina samarbeta med underleverantörer i de områden där Nobina idag inte är verksamt.

- Vi ser fram emot samarbetet med Tågkompaniet. Nobina kör busstrafik över stora delar av Sverige, vilket ger oss goda förutsättningar att snabbt och effektivt hitta lösningar i alla lägen. Med vår buss-för-tåg lösning säkrar Tågkompaniet och vi tillsammans hela resan för resenären – oavsett om det handlar om resor en vanlig dag eller om det handlar om att dimensionera ersättningstrafik vid störningar, säger Jan Bosaeus, vd för Nobina Sverige AB.

Tågkompaniet, som bedriver upphandlad trafik, kör 56 000 tågavgångar och genomför cirka 5 miljoner resor per år.