SJ prövar ny biljett

Göteborg Central. Foto: Christer Wiik

Efter önskemål från kunderna har SJ tagit fram en ny 90-dagarsbiljett för ett pilottest. Pilottestet kommer att pågå under tre månader och biljetten började säljas 17 januari.

90-dagarsbiljetten fungerar som en 30-dagarsbiljett, men blir upp till 18 procent billigare. Under testperioden kommer biljetten endast att gälla på sträckan Göteborg-Stockholm och det är en biljett och ett pris oavsett om man väljer att resa hela sträckan eller endast mellan Södertälje-Herrljunga. Biljetten kommer att säljas i alla SJs kanaler, på hemsidan, i appen, i resebutikerna samt hos resebyråerna. 

– Vi testar 90-dagarsbiljetten för att det efterfrågats av våra kunder. Den innebär att frekventa resenärer kan få upp till 18 procents rabatt vilket motsvarar 3740 kronor. Faller pilottestet väl ut kommer biljetten finnas på flera av våra större linjer under 2017, säger Claes Enell, produktansvarig på SJ.

Nytt är även att privatkunder ges möjlighet att delbetala biljetten på tre eller sex månader. SJ 90-dagarsbiljett Snabbtåg finns i 1 och 2 klass för 17 500 kronor respektive 12 500 kronor.