Direktlinjen Belgium Direct invigd

Foto: Green Cargo

Nu är direktlinjen Belgium Direct invigd av Green Cargo och B Logistics. Det är en järnvägslösning med direktlinje mellan Sverige och Belgien.

Invigningen ägde rum i Belgien där ett 100-tal gäster från näringslivet i Belgien var inbjudna till eventet som hölls i hamnen i Gent. Richard Kirchner, försäljningsdirektör, representerade Green Cargo och höll tal tillsammans med bland andra Geert Pauwels, vd på B Logistics och Eric Van Landeghem, MD Volvo Cars Ghent. Två vagnsätt dekorerade med svenska och belgiska flaggan sattes ihop och åkte iväg tillsammans som en symbol för det nya samarbetet. Under invigningen visades även en inspelning av Belgiens transportminister François Bellot där han uttryckte sitt gillande till den nya direktförbindelsen med tåg mellan Sverige och Belgien.

– Vi är glada att ansluta vårt skandinaviska nätverk med en tredje direktlinje till Europa, säger Jan Kilström, vd på Green Cargo. Denna järnvägslösning är nu ett snabbt alternativ till båt och en utmanare för lastbilsvolymer.

Belgium Direct är direktlinjen mellan Malmö-Antwerpen. Tillsammans med B Logistics erbjuder vi den snabbaste rutten med järnväg, med en transporttid på 21 timmar. Direktlinjen har utvecklats för att möta den intermodala marknadens efterfrågan, men har utvecklats för att även ta emot konventionell vagnslast. Belgium Direct avgår tre gånger varje vecka från vardera riktningen mellan Skandinavien och Belgien i en fast tidtabell.