VR ökar antalet tågturer till olika delar av Finland

Foto: VR Track

Tågförbindelserna blir märkbart bättre i olika delar av Finland då VRs nya tidtabeller träder i kraft 11 december. I och med att tågresandet kraftigt ökat uppfyller VR många resenärers önskemål genom ändringarna i de kommersiella rutterna.  Enligt kommunikationsministeriets  beslut om trafiken som omfattas av den allmänna trafikplikten ökas turerna med sammanlagt 239 turer i veckan. Pliktbeslutet gäller i ett år, till december 2017.

– Det är fint att vi nu kan svara på många av våra kunders önskemål: lägga till efterfrågade rutter och göra förbindelserna snabbare. Vi gav ministeriet ett omfattande förslag om den helhet som utgör trafiken som omfattas av allmän trafikplikt och vi är glada över att de godkände förslaget nästan som sådant, säger Maisa Romanainen direktör för VRs passagerartrafik i ett pressmeddelande.

VRs kommersiella trafik utgör cirka hälften av alla tågturer i Finland. I december blir det fler extraturer och stopp enligt kundernas önskemål. Tågförbindelserna norrut blir snabbare än tidigare i och med att byggarbetet på Österbottensbanan framskrider.