TechniaTranscat tecknar kontrakt med Stadler

Stadlers motorvagnståg GTW. Foto: Wikipedia/Daniel

Addnode Groups dotterbolag, TechniaTranscat, har tecknat ett nytt avtal avseende ett PLM-system med tågtillverkaren Stadler. Leveransen omfattar implementation, fler än 2 000 användarlicenser samt TechniaTranscats egna mjukvaror och tjänster.

Stadler med cirka 7 000 medarbetare har byggt tåg i 75 år och har sitt huvudkontor i Schweiz. PLM-leveransen baseras på plattformen 3DEXPERIENCE från Dassault Systèmes samt TechniaTranscats egna mjukvaror. Uppdraget är att bygga ett lättanvänt system för att optimera produktutvecklingen och effektivisera stora process- och informationsflöden. När lösningen är implementerad fullt ut kommer den att användas globalt av fler än 2 000 medarbetare hos Stadler.

-  Vårt förvärv av tyska Transcat 2015 var ett steg i att ta en europeisk position för att kunna betjäna globala företag. Att en av världens ledande tågtillverkare med högt ställda krav nu väljer oss som strategisk leverantör visar att vår förvärvsstrategi är rätt, säger Staffan Hanstorp, vd och koncernchef på Addnode Group.

- Vår kunskap inom digital produktinformation och våra ledande produkter skapar en unik plattform för att skapa mervärde för globala organisationer. Vi blir mycket konkurrenskraftiga på en internationell arena, säger Jonas Gejer, vd på TechniaTranscat och affärsområdeschef för Addnode Group PLM.