Inlandsbanan prisnominerad

Senast 2020 ska det rulla modern snabb persontrafik på Inlandsbanan. Bild: Inlandsbanan

Inlandsbanan är nominerad till Årets Turismföretagare 2016. Vinnaren utses 10 november på Guldgalan i Östersund.

”Snötåget, som initierades tillsammans med besöksnäringen i Berg och Härjedalen, har visat att även vi i inlandet vill åka tåg. Kollektivtrafiken mellan Östersund och Mora har fördubblats sedan 2012”säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan.

Årets vintertrafik startar 22 december och en nyhet är att Inlandsbanan utökat trafiken med möjligheter att pendla från Bergs kommun mot Östersund på morgonen och tillbaka på kvällen.  - Senast 2020 ska det på Inlandsbanan rulla modern snabb persontrafik för att minska avstånden för oss som bor i inlandet och inte minst för att stärka besöksnäringens attraktionskraft. Inlandsbanan kommer att vara en dragkraft som utvecklar inlandet, säger Peter Ekholm.

Nomineringen lyder: ”Inlandsbanan är en unik transportled för gods och persontrafik som går genom Jämtland Härjedalen och Norrlands inland. Peter Ekholm är VD för Inlandsbanan AB och företaget brinner för att skapa möjligheter till bra och miljövänlig kommunikation. Inlandsbanan har med Snötåget bidragit till ökad turism på Destination Vemdalen och kollektivtrafiken mellan Östersund- Mora har fördubblats vintertid. Inlandsbanans mål är att satsa på nya målgrupper och jobbar aktivt i digitala media för att nå ut till nya marknader”