Alstom vinner järnvägsunderhållskontrakt i Storbritannien

Foto: Alstom

Alstom har fått ett kontrakt för TransPennine Express, en järnvägsoperatör i norra England och Skottland, att underhålla två tågflottor av 25 helt nya femvagnståg från det att de tas i kommersiell drift 2019, fram till 2024, med en option på ytterligare två år.

Underhållet kommer att utföras vid Alstoms depåer i Manchester, Liverpool och Glasgow. Alstom kommer att skapa 25 nya jobb på dessa tre platser för att leverera projektet, och även utbildnings- och lärlingsmöjligheter via Alstoms nya Widnes Technology Centre.

De nya tågen, som kommer att ge en extra 13 miljoner sittplatser per år, består av 12 femvagnars Civity UK Intercity elektriska tåg och 13 femvagnars Intercitytåg. De elektriska tågen kommer att köras mellan Manchester och Liverpool till Glasgow och Edinburgh, medan dieselfordon kommer att köras till en början mellan Liverpool och Newcastle.

– Alstom är en världsledande expert inom underhåll, och kan underhålla även tåg som inte är byggda av Alstom, som i detta fall. Med 12 tågdepåer och över 3 000 högkvalificerade medarbetare i Storbritannien, vi är väl rustade för att leverera. Vårt brittiska företag går in i en enormt framgångsrik period. Vi fick nyligen bygglov för ett nytt Technology Centre vid Widnes som ska göra vår verksamhet i Storbritannien ännu modernare och effektivare, säger Henrik Anderberg , tf vd för Alstom i Storbritannien och Irland i ett pressmeddelande.