Centerpolitiker kräver ursäkt från MP

Anders Åkesson, riksdagsledamot för Centerpartiet, tillika partiets talesperson för transportinfrastruktur och IT, Foto: Centerpartiet

Anders Åkesson, riksdagsledamot för Centerpartiet, tillika partiets talesperson för transportinfrastruktur och IT, kritiserar nu miljöpartiets EU-parlamentariker Peter Eriksson. Det gäller hans uttalande angående Trafikverkets kostnadsförslag för höghastighetsjärnvägen. Åkesson begär att MP kommer med en ursäkt.

 - Det är uppseendeväckande att ledande företrädare för regeringspartierna går ut och misstänkliggör en enskild myndighet med en erkänt duktig chef. Det är anmärkningsvärt, säger Anders Åkesson och fortsätter: - En ursäkt från Miljöpartiet vore på sin plats, om inte Åsa Romson och Gustav Fridolin också delar uppfattningen att Trafikverket försöker sabotera infrastrukturplaner. - Det har uppstått många märkliga turer runt järnvägsinvesteringarna sedan Miljöpartiet blev inblandade i detta. Först fabricerar man uppgifter om kinesiska investeringsförslag och nu är man ute med ganska grova anklagelser mot en myndighet som antyder att prisbilden inte är vad Miljöpartiet förväntat sig. Det är pinsamt, avslutar Anders Åkesson.