FlixCar i global expansion av FlixBus och FlixTrain

FlixMobility expanderar både järnvägs och taxirörelsen. Foto: FlixMobility

FlixMobility har stängt en stor finansieringsrunda som leddes av TCV och Permira, två av de största investmentbolagen för teknikföretag. Det nya kapitalet kommer att användas till att fortsätta bedriva den globala expansionen av FlixBus och FlixTrain och även till att lansera en helt ny produkt: FlixCar.

FlixMobility GmbH, moderbolaget till FlixBus och FlixTrain har stängt en så kallad series-F-finansieringsrunda som leddes av TCV och Permira, två av de största investmentbolagen för privata och offentliga teknikföretag. HV Holtzbrinck Ventures som var en tidig investerare i bolaget också deltog i finansieringsrundan genom en saminvestering tillsammans med European Investment Bank. De nya FlixMobility-investerarna går ihop med befintliga aktieägare, inklusive General Atlantic och Silver Lake som hjälpt företaget att växa snabbt från startup till global mobilitetsleverantör.

Det nya kapitalet kommer att användas till att fortsätta bolagets globala expansion och även till att lansera helt nya produkter. FlixBus siktar på att bli marknadsledande i USA och avslöjar planer att gå in i Asien. Vidare kommer investeringen att stödja utvidgning av FlixTrain inom EU, inte minst i Sverige där FlixTrain lämnade in sin ansökan om kapacitet hos Trafikverket. Dessutom finns planer för en helt ny tjänst: FlixCar – en ny plattform for bildelning som komplimenterar de befintliga FlixBus- och FlixTrain-nätverken.

– Det som började 2013 som en tysk startup har nu vuxit sig till att bli en kraftfull mobilitetsplattform som fortsätter att förändra sättet på vilket miljontals människor reser över hela Europa och USA ", säger Jochen Engert, vd och grundare av FlixMobility.

FlixBus och FlixTrain samverkar idag i ett växande och integrerat nätverk. I en strävan att erbjuda smart och grön mobilitet till ännu fler samt att införa door-to-door-anslutningar förbereds lanseringen av FlixCar i 2020, en bilpoolservice som kommer ytterligare att utöka företagets nätverksutbud.