FlixTrain stuvar om i företagstoppen

FlixMobility ändrar sin företagsledning. Foto: Flix

FlixMobility sätter kurs mot framtiden genom att ändra företagsledning. Den nya ledningen kommer att bestå av grundarna André Schwämmlein, vd och Daniel Krauss, IT chef samt nytillsatta Christoph Debus, som blir bolagets nya ekonomichef med start i Mars. Den tidigare vice vdn och medgrundaren, Jochen Engert, kommer att gå in i företagets styrelse. I samband med detta ändrar även bolaget sin juridiska status från tyskt aktiebolag till SE, Societas Europaea.

André Schwämmlein och Daniel Krauss kommer att forma bolagets ledning tillsammans med bolagets nytillsatta CFO, Christoph Debus. Med en gedigen erfarenhet från mobilitetsbranschen kommer Christopher Debus närmast från rollen som CFO på flygbolaget Condor. Han har även erfarenhet som CEO på Thomas Cook Group Airlines. Christopher Debus ersätter därmed Christian Rummel som nu lämnar FlixMobility.

– I och med rekryteringen av Christopher Debus så får vi en enastående expert inom resebranschen och vi ser fram emot att arbeta tillsammans säger André Schwämmlein, CEO för FlixMobility.

– Efter mångårig erfarenhet inom flygbranschen är jag glad över att få fokusera på  järnvägmobilitet. Det ska bli spännande att få hjälpa till att forma framtiden med ett så visionärt, hållbart och snabbväxande företag som FlixMobility, kommenterar Christoph Debus.