Installerar Telestes senaste LCD-informationsskärmar på SL:s stationer

Med Telestes skärmteknik ökar SL effektiviteten. Foto: Sj

Teleste Oyj har förlängt sitt ramavtal med Storstockholms Lokaltrafik. Avtalet innebär en fortsättning på det samarbete som inleddes 2014 och inkluderar installation av Telestes senaste LCD-informationsskärmar på SL:s stationer och plattformar. Genom avtalet förser Teleste Storstockholms Lokaltrafik med sin skärmteknik som är utformad för leverans av dynamisk information inom kollektivtrafikens ekosystem.

– Vår smarta skärmteknik är designad för att hjälpa operatörerna att möta en av dagens största utmaningar inom kollektivtrafiken: att passagerarna måste få mer och mer information om sina resor under varje steg på resan. Vi uppskattar möjligheten att få arbeta med SL för att tillhandahålla deras passagerare en smidig och attraktiv resa med dynamisk information i realtid och nya digitala tjänster, säger Stig Waldemarsson, chef för VSI Scandinavia på Teleste Sweden.

Med Telestes skärmteknik kan SL öka effektiviteten i hela transportsystemet och förbättra resan från start till mål för de närmare 800 000 passagerare som varje dag färdas inom området med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokaltåg. Bildskärmslösningarna inkluderar till exempel en informationspelare med en 55-tums pekskärm för leverans av attraktiva reseplaneringstjänster och väderinformation, samt plattforms- och flerlinjeskärmar med integrerad diagnostik, utmärkt synlighet från alla betraktningsvinklar och avancerade funktioner för visning av information.