Marknadsför tågsemester i Bergslagen

Erbjuder obegränsat resande under tre sammanhängande dagar. . Foto: SJ

För tredje året i rad erbjuder Tåg i Bergslagen sommarkortet, vilket gör det enklare att tågsemestra på hemmaplan. Kortet ger resenärerna tillgång till obegränsat resande under tre sammanhängande dagar.

– Med sommarkortet blir det enklare att tågsemestra inom Bergslagen. Kortet är väldigt uppskattat och under fjolåret såg vi ett nytt rekord i antalet sommarkortsresenärer. Detta är givetvis positivt, inte minst för klimatet. Nu gör vi det dessutom ännu enklare att få tag i kortet, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.

Årets sommarkort kommer i två olika varianter, och ger resenärerna möjlighet till obegränsat resande under tre sammanhängande dagar med Tåg i Bergslagen. Reseperioden sträcker sig mellan den 24 juni och 18 augusti, vilket ger resenärerna goda möjligheter att utforska och upptäcka Bergslagens både mer och mindre kända platser.

– Att resa klimatsmart ligger i tiden och allt fler resenärer blir angelägna om att minska det egna klimatavtrycket. Resultatet av detta är tydligt, allt fler väljer tåget och under fjolåret slog SJ nytt resanderekord med nära 32 miljoner resenärer, säger Martin Drakenberg.