SJ introducerar europaresor till sommaren

Boende i Dalsland kan ta tåget till Hamburg. Foto: SJ

Från 24 juni till 18 augusti kan boenden i Dalsland enkelt och smidigt ta tåget ner till Hamburg med hjälp av SJ och Deutsche Bahn. Från Hamburg kan resan fortsätta med lämpligt nattåg vidare ner i Europa. Lika smidigt är det att ta sig tillbaka till Dalsland från Europa.

Under sommaren trafikerar SJ Göteborg-Köpenhamn med X 2000. Därför blir det möjligt att stiga på tåget i Dalsland på förmiddagen och vara framme i Hamburg klockan åtta på kvällen. Resan kan sedan fortsätta med nattåg vidare söderut från Hamburg. Resan Dalsland-Hamburg går med dryga timmens bytestid i Göteborg och Köpenhamn. Resplanen är med de goda bytestiderna inte störningskänslig.

– Det är faktiskt inte så svårt att boka internationella tågbiljetter. Många är vana vid att handla på internet och man beställer lika enkelt de här tågbiljetterna genom att kombinera sj.se och bahn.de för resan Dalsland-Köpenhamn respektive Köpenhamn-Hamburg, säger Petter Essén, affärschef för SJs linjer till Köpenhamn.

Resan tillbaka till Dalsland börjar i Hamburg eller på ett nattåg i södra Europa som anländer till Hamburg på morgonen. Klockan halv tio på förmiddagen avgår sedan tåget från Hamburg till Köpenhamn. Runt klockan nio på kvällen är resenären tillbaka i Dalsland.

– Vi ser nu över våra tåg till Köpenhamn så att de ska passa bättre med Deutsche Bahns tåg vidare till Hamburg. I sommar finns det tre anslutningar i Köpenhamn mellan SJ och Deutsche Bahn, varav en passar väl för resor till och från Dalsland.