MTR väljer italienska bälgar till Stockholms tunnelbana

Tunnelbanespåret mellan Slussen och Gamla Stan i Stockholm. Foto: Tony Webster from San Francisco, California/Wikimedia Commons

Damaskus Maskinskydd samarbetar med MTR Nordic Group för att leverera bälgar till Stockholms tunnelbana. MTR Nordic Group har valt PEI Mobility, en italiensk leverantör av ytterbälgar för tunnelbanetåg i Stockholm.

Tillverkaren av maskinskydden, är moderföretaget till PEI Mobility, med Damaskus Maskinskydd som deras återförsäljare i Sverige. Moderföretaget specialiserar sig på att tillverka bälgar för bussar och tåg, inklusive dragspel.

Efter noggrant övervägande har MTR Nordic Group valt PEI Mobility för att leverera ytterbälgar till modell C20 av tunnelbanetåg i Stockholm. Damaskus Maskinskydd har varit engagerade i processen från första förfrågan och fortsätter nu med serieleveranser.

"Vi har jobbat tillsammans med PEI Mobilty genom hela detta projekt med MTR. Och att vi nu börjar få se våra bälgar på tunnelbanetågen i Stockholm är vi både stolta och glada över", säger Peter Almqvist, VD på Damaskus Maskinskydd

MTR Nordic Group har fått i uppdrag att byta ytterbälgar på tunnelbanetågen för Stockholm, där PEI Mobility är vald som leverantör. De främsta skälen bakom valet av PEI Mobility är bälgens hållbara material, attraktiva design, enkel installation, låga livscykelkostnader och tillgången till teknisk support från Damaskus Maskinskydd.

b
Tågbälg. Foto:  MTR och PEI Mobility