Full Load Solutions får ny tillhörighet inom DB koncernen

Foto: DB Cargo

Den tidigare DB Schenker-ägda enheten Full Load Solutions har sedan januari 2023 tagit klivet över till DB Cargo’s organisation. Genom detta blir DB Cargo en stark aktör på den svenska marknaden för godstransport. Man erbjuder hållbara transportlösningar i Sverige, Europa samt till och från Kina.

Organisationen har som mål att erbjuda sina kunder en komplett logistiklösning och integreringen av Full Load Solutions är ett viktigt steg i den riktningen. Genom att kombinera deras breda erfarenhet inom inrikes och internationell speditionsverksamhet med DB Cargo's internationella järnvägsnätverk och kapacitet, kommer företaget kunna erbjuda sina kunder ännu mer omfattande transportlösningar och bättre service. Aktören arbetar i huvudsak med transport av hellaster genom olika typer av järnvägsupplägg. De erbjuder en rad olika logistiktjänster, transport av varor lastade i järnvägsvagnar, containrar och trailers men även bulk- och specialtransporter.

bild
Jerry Lindestam, Head of Full Load Solutions Sweden. Foto: DB Cargo

"Flytten till DB Cargo har varit ett naturligt steg för oss, vår verksamhet är inriktad på järnvägsbaserade och hållbara transportlösningar", säger Jerry Lindestam, Head of Full Load Solutions Sweden och fortsätter:

"Man behöver inte uppfinna nya transportlösningar för att minska miljöpåverkan. Det finns redan ett alternativ och det är att sätta godset på järnväg".