Snabbtåg mellan Dalarna och Stockholm åter i trafik

Snabbtåget till och från Stockholm är tillbaka. Foto: SJ

SJs snabbtåg mellan Dalarna och Stockholm är återigen i trafik efter ett pandemiuppehåll på cirka två år. Det nya snabbtåget avgår Dalarna på morgonen och Stockholm på eftermiddagen. Med de nya snabbtågen körs nu 10 direkta tåg per dag Dalarna-Stockholm.

En snabb och bekväm förbindelse med tåg mellan Dalarna och Stockholm har varit efterlängtad av SJs resenärer. Det nya snabbtåget avgår Falun och Borlänge på morgonen med retur från Stockholm på eftermiddagen, måndag-fredag.

Tågtrafiken från och till Dalarna har länge påverkats av pandemin och dess följdpåverkningar. Detta har framförallt påverkat tillgången på personal och den dagliga trafiken med snabbtåg har inte trafikerats sedan pandemin 2020.

– Vi är väl medveten om att snabbtågsavgångarna har varit efterlängtade och efterfrågan på att kunna resa bekvämt och klimatsmart med tåg mellan Dalarna och Uppsala, Stockholm är stor. Därför känns det oerhört glädjande att vi äntligen kan återstarta trafiken, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.