MTR Tech rekryterar över 80 tågtekniker

MTR Tech rekryterar totalt 180 nya medarbetare. Foto: MTR

MTR Tech är Sveriges största underhållsbolag med totalansvaret för Stockholms tunnelbana, pendeltåg samt Mälartåg. Nu växer MTR Tech med nya och utökade uppdrag, vilket innebär att över 180 nya medarbetare kommer rekryteras innan slutet av 2022. Redan under våren ska över 80 tågtekniker och reparatörer anställas till depåerna i Stockholm och Eskilstuna.

– Genom att vi har en bredd i vår verksamhet kan vi erbjuda våra medarbetare möjligheter att fortsätta utvecklas. Det i kombination med att vi alltid jobbar med arbetsmiljön i våra verkstäder är viktiga delar för att vara en attraktiv arbetsplats, säger Erika Enestad.

MTR Tech underhåller idag nio flottor inom tunnelbana, pendeltåg och järnväg. Utöver det driver underhållsbolaget stora fordonsprojekt, såsom mid life-uppgraderingar och ombyggnationer av fordon samt gör underhåll av alla sorters komponenter, från elektronik till boggies och motorer.

– Fordonsunderhåll inom spårburen trafik är en framtidsbransch där nytänkande och effektiva metoder och processer är nyckeln för att fortsätta utvecklas och möjliggöra ett hållbart resande. Vi ser att personer som tidigare arbetat inom andra branscher nu i allt högre grad söker sig till oss, vilket är en mycket positiv utveckling, säger Erika Enestad.