Snälltåget öppnar direktlinje till österrikiska Alperna

Nu har Snälltåget öppnat direktförbindelse till de österrikiska AlpernaFoto: Matti Blume

Snälltåget har påbörjat sin jungfrufärd till de österrikiska Alperna, efter en festlig invigningsceremoni på Malmö C. Under sportlovsveckorna erbjuder man skandinaviska resenärer en direktförbindelse från Malmö till populära Zell am See och andra skidorter. Snälltåget erbjuder direktlinje på den historiska förbindelsen mellan Skandinavien och Österrike, med uppehåll vid sju olika stationer som Zell am See och Salzburg.

– Vi märker av ett stort intresse av hållbart resande för skidresor till Österrike. Nattåget är ett perfekt sätt att resa – resenärerna kan umgås på kvällen, äta gott i restaurangvagnen, spela spel och njuta av färden i sina kupéer innan det är dags att krypa ner och sova gott. På morgonen vaknar man upp i ett vackert och snörikt alplandskap – redo för att ge sig ut i backarna”, säger Marco Andersson, biträdande Affärschef för Snälltåget.

Tåget kan ta upp till 600 passagerare och pandemin till trots är många av avgångarna redan fullbokade. Fokus ligger på att erbjuda en klimatsmart resa med utmärkt komfort för passagerarna.

– Vi är mycket glada över Snälltågets nya direktlinje mellan Skandinavien och familjevänliga SalzburgerLand, som underlättar för fler svenskar och danskar att uppleva våra skiddestinationer, med över 2 000 pistkilometer i alla svårighetsgrader. SalzburgerLand har målet att bli en av de mest hållbara turistdestinationerna och detta nya direkttåg är ett viktigt steg i rätt riktning, säger Yvonne Rosenstatter, Marknadsansvarig hos SalzburgerLand Tourismus.