Stora neddragningar i järnvägstrafiken mellan Málaga och Fuengirola

Indragna avgångar för tåget mellan Málaga och Fuengirola på grund av brist på lokförare Foto: Renfe

Inte bara SJ har fått ställa in tåg på grund av lokförarbrist. Nu dras avgångarna av pendeltåget mellan Málaga och Fuengirola ned på obestämd tid med 32 avgångar om dagen och ytterligare två om dagen ställs in mellan Málaga och Álora.

Trots järnvägsbolaget Renfes försäkringar om att det rör sig om tillfälliga störningar av trafiken på grund av brist på lokförare, förefaller problemen bli allt mer omfattande. Indragningarna av avgångar blir tills vidare permanenta, med 34 färre tåg om dagen på Costa del Sol. Värst drabbas linjen mellan Málaga och Fuengirola, som upptar majoriteten av indragningarna. Detta innebär att tågen upphör att gå var 20:e minut  och i stället blir frekvensen två avgångar med 40 minuters mellanrum följt av en med 20 minuters mellanrum.

Renfe beklagar de besvär som eventuellt uppstår för passagerare, men har ej annonserat något slutdatum för de inskränkta avgångarna. Renfe skyller på pandemin som ska ha förhindrat den planerade utbildningen av nya lokförare. Till den allmänna bristen tillkommer att flera på förare i dagsläget är långvarigt sjukskrivna.