Nu blir det lugnt i SJs 2 klass

SJ inför ett nytt erbjudande på alla snabbtåg, 2 klass Lugn. Foto: SJ

Nu inför SJ ett nytt erbjudande på alla snabbtåg. Komfort- och prismässigt kommer det nya erbjudandet att ligga mellan 2 och 1 klass och har fått namnet 2 klass Lugn. En resa i 2 klass Lugn passar alla som i lugn och ro vill arbeta, studera eller koppla av under resan.

I 2 klass Lugn ska samtal ske med dämpad röst, all elektronik vara på ljudlöst och hörlurar användas med en volym som inte stör andra resenärer. Förutom lugn och ro ingår i 2 klass Lugn en enklare frukost på avgångar före klockan 09 och kaffe eller te från bistron under hela resan.

– Enligt de marknadsundersökningar vi gjort tror vi att 2 klass Lugn kommer att passa många affärsresenärer som tidigare reste i 2 klass och vill ha bra möjligheter att utnyttja restiden till arbete, säger Malin Edhäll, konceptansvarig för 2 klass Lugn.

2 klass Lugn kommer att bestå av en hel vagn i X 2000 och är alltid den andra vagnen räknat från drivenheten. Det innebär att de lugna platserna blir fler på avgångar med X 2000. I vagnen finns informationsdekaler och på dörrarna taktila dekaler. En 2 klass Lugn-vagn känns också igen på att stolarna har blå nackskydd.