Flytoget ställer hela sin flotta av CAF Oaris

Flytoget drar tillbaka sin flotta av CAF Oaris EMU efter sprickbildning i chassit. Foto: CAF

Den norska operatören Flytoget har dragit tillbaka hela sin flotta av CAF Oaris EMU efter upptäckten av en spricka i chassit på ett av tågen mindre än en månad efter att de kom i trafik. Tågen lanserades den 5 juni, men den 24 juni bekräftade Flytoget att alla åtta fyrvagns klass 78-tåg hade dragits ur trafik efter upptäckten av sprickorna under ett schemalagt underhåll. Operatören säger att man inte har observerat felet tidigare.

– Vi har sett fram emot att välkomna passagerarna ombord, säger operatören i ett uttalande. Under den första ordinarie underhållskontrollen upptäcktes ett fel som nu åtgärdas. Detta har inga praktiska konsekvenser för resenärer.

CAFs ingenjörer arbetar nu för att rätta till felet. Det är för tidigt att säga hur omfattande felet är. Flytoget är i nära dialog med CAF för att lösa problemen så snabbt som möjligt.

CAF Civity-klass 195 DMU och klass 331 EMU som användes i Storbritannien av Northern led också av sprickor tidigare i år, med mer än 20 tåg från en flotta på 101 som drogs ur trafik på grund av felet.

.