Regeringen tar bort begränsningar för den långväga kollektivtrafiken

SJ öppnar sin biljettförsäljning till samtliga avgångar. Foto: SJ

Regeringens plan att avveckla pandemirestriktionerna fortlöper, och Regeringen har meddelat att man har för avsikt att lyfta bort begränsningen av antal resenärer på långväga kollektivtrafik från den 15 juli. SJ anpassar nu biljettförsäljningen till det beskedet.

Begränsningen som innebär att SJ och andra operatörer får sälja max 50 procent av biljetterna på tåg och bussar som kör mer än 150 kilometer har gällt sedan 14 februari i år och gällde till en början till sista maj. Den förlängdes till 15 augusti men med en öppning om att den skulle kunna tas bort redan 15 juli, vilket regeringen nu meddelat att den avser att göra.

– Regeringen är tydliga med att vi som operatör redan nu kan planera för att ta emot resenärer med full kapacitet från 15 juli, vilket vi också gör. Vi har justerat våra platskartor och lagt till de platser som tidigare inte såldes i vårt bokningssystem. Intresset för klimatsmarta och bekväma tågresor är stort och det är väldigt roligt att kunna erbjuda fler att resa med oss redan under sommaren, säger SJs presschef Tobbe Lundell.