Nu går det snabbare att ta sig mellan Oslo S och Gardemoen

Åtta Oaris-tågsätt är nu i drift hos Flytoget . Foto: Renfe

De första höghastighetstågen är nu i trafik opererade av Flytoget som kör mellan Oslo S och Gardemoens flygplats. De åtta Oaris-tågsätten beställdes av Flytoget i april 2015 och är alltså nu i drift.

Varke tågset består av fyra vagnar av aluminium och har en total längd av 102 meter. Tågen är konstruerade för maximal hastighet av 245 kilometer i timmen, även om de initialt kommer att begränsa hastigheten till 210 kilometer i timmen i avvaktan på förbättringar av infrastrukturen. Varje tågset rymmer 248 sittande passagerare varav 10 är fällbara platser.

Flytoget kör sex tåg per timme mellan Oslo S och Gardermoen flygplats, en sträcka på 52 kilometer och rutten tar 22 minuter. De flesta tåg går från Oslo S - men tre anslutningar per timme går från Drammen och två från Stabekk.

Flytogets flotta av 16 klass 71 EMUer levererade 1997-98. Dessa levererades av Adtranz och monterades lokalt på Strømmen. CAF-tågsätten kommer att öka kapaciteten på sträckorna med 50 procent. Den första Oaris-prototypen utvecklades av CAF för den spanska nationella operatören Renfe 2011. Flytoget-flottan är den enda i produktionsserien som hittills har beställts.