CAPTRAIN France hyr nio nya EURO4001-lok av Alpha Trains

Ett EURO4001-lok. Foto: Alpha Trains

CAPTRAIN France, ett dotterbolag till SNCF och ett av de största transportföretagen i Europa, hyr nya dieselelektriska lok ur EURO4001-serien av Alpha Trains.

Åtta av de nio loken har redan levererats och alla fordon ska överlämnas till CAPTRAIN France senast under mars 2021.

EURO4001 har utrustats med ETCS BL2 / KVB / TBL1  för drift i Frankrike och Belgien.

EURO4001-loken byggdes vid Stadlers fabrik i Albuixech, Valencia. Denna typ av lok är en vidareutveckling av det framgångsrika och tillförlitliga EURO4000-loket, av vilket Alpha Trains redan har hyrt ut 30 lok till flera operatörer i Spanien och Portugal.

- Dessa nya lok kompletterar CAPTRAIN Frances lokflotta, som kommer att erbjuda sina nuvarande och framtida kunder ytterligare kapacitet med garanti för optimal driftseffektivitet och servicekvalitet. Detta stärker konkurrenskraften i Frankrike och Europa sade Stéphane Derlincourt, VD för CAPTRAIN.

Alpha Trains har ett långvarigt samarbete med både Stadler Valencia och CAPTRAIN France. Fernando Pérez, verkställande direktör för Alpha Trains Locomotives, säger sig vara stolt över att hans företag ”kan erbjuda kunderna dessa toppmoderna lok, som kännetecknas av sin flexibilitet, höga transportkapacitet, låga bränsleförbrukning och minskade driftskostnader.”

Euro4001 har en kraftfull dieselmotor på 2800 kilowatt som uppfyller EU:s strikta utsläppsnormer (EG 26/2004 steg IIIB) och drar nytta av den senaste AC/AC-tekniken för oberoende överföring av dragkraft till var och en av lokets sex axlar.