Estland: Škoda Transportation levererar RegioPanter till Elron

Regiopanther, estniska järnvägarnas nya "flagskepp". Foto: Skoda

Konsortiet Škoda Vagonka och Škoda Transportation meddelade nyligen att de har tecknat ett kontrakt för leverans av elektriskt drivna tågsätt till Eesti Liinirongid (Elron). Avtalet omfattar sex moderna fordon med option på ytterligare tio enheter. Kontraktet är värt cirka 56,2 miljoner euro .

Dessa tågsätt för det estniska nationella järnvägsbolaget är konstruerade för drift på elektrifierade linjer med 1520 millimeters spårvidd och är anpassade till Estlands krävande klimat. De avgörande parametrarna för anbudets framgång var för Estland fordonets låga energiförbrukning, prestanda och servicekostnader. De nya enheterna förväntas bli levererade i slutet av 2024.

- Škoda uppfyllde bäst villkoren för anbudet i Estland och erbjöd det bästa priset för driften av de nya moderna enheterna. Våra enheter används i Tjeckien, Slovakien, Litauen och Ukraina, och nu kan passagerare som besöker Lettland och Estland bekanta sig med tåget, säger Petr Brzezina, VD och koncernchef för Škoda Transportation.