Bombardier satsar 25 miljoner euro på modernisering av fabriken i Crespin

Bombardiers fabrik i Crespin. Foto: VDN

Tillverkaren av rullande materiel Bombardier lanserade nyligen en imponerande investeringsplan med syfte att modernisera och öka produktionskapaciteten i koncernens fabrik i Crespin, i provinsen Hauts-de-France. Kapaciteten ska höjas upp till 1000 järnvägsfordon per år.

Ökningen av produktionskapaciteten och moderniseringen av fabriken i Crespin kommer att finansieras med en större investering på nästan 25 miljoner euro.

Denna investeringsplan, känd som "Plan 1000", kommer att innebära anställning av cirka 400 personer på ”eviga kontrakt”. 160 nya anställningar har redan gjorts sedan den 1 september.

- Investeringen görs för att klara av de produktionsförseningar som orsakats av pandemin Covid-19, men också för att kunna uppfylla förpliktelserna i vår överfyllda orderbok under de närmaste fyra åren under förhoppningsvis bättre förhållanden. Därför har vi utarbetat en plan för att utveckla och modernisera fabrikerna Crespin och Brügge, meddelade Bombardier nyligen.

För Crespin inkluderar planen:

• Totalt 25 miljoner euro för att öka fabrikens kapacitet och modernisera den: nya monteringslinjer, nya verktyg, digitalisering och robotisering av vissa processer etc.

• 4 miljoner euro för att hjälpa leverantörer att hålla jämna steg med fabrikens arbetslinje.

• 400 nya permanenta jobb, varav 160 har skapats sedan den 1 september, för att stödja utvecklingen och säkerställa den fortsatta kompetensen inom företaget.