Startskott för den första vätgaspåfyllningsstationen för persontåg i tyska delstaten Hessen

Människorna på bilden från vänster till höger: Dr. Joachim Kreysing, verkställande direktör för industriparkens verksamhetsföretag Infraserv Höchst; Dr. Jörg Nikutta, VD för Alstom Tyskland och Österrike; Prof. Knut Ringat, vd för RMV; Statssekreterare Jens Deutschendorf, från delstaten Hessens Ministerium för ekonomi, energi, transport och bostäder. Foto: Alstom

När en statssekreterare vid tyska delstatens ministerium för ekonomi, energi, transport och bostäder personligen deltar i bygget av en tankningsstation, måste det vara ett mycket speciellt projekt.

I själva verket är tankningsstationen som kommer att byggas i Höchst industripark i Frankfurt an Main under de närmaste månaderna allt annat än vanlig byggarbetsplats eftersom det handlar om den första vätgaspåfyllningsstationen för persontåg i delstaten Hessen.

Från och med december 2022 kommer stationen att leverera bränsle för världens största flotta av bränslecelldrivna persontåg.

Statssekreterare Jens Deutschendorf startade projektet nyligen tillsammans med kollektivtrafikföretaget RMV:s chef Prof. Knut Ringat, Dr. Jörg Nikutta, VD:n för Alstom Tyskland och Österrike och Dr. Joachim Kreysing, verkställande direktör för industriparkens operativa företag Infraserv Höchst.

Alstom levererar de bränslecelltågen, som RMV kommer att använda och industriparkoperatören Infraserv Höchst bygger och bedriver bensinstationen.

Delstaten Hessen förstärker därmed sin position som en pionjär inom miljövänliga mobilitetskoncept

År 2022 kommer föroreningsfria bränslecelltåg att ersätta de gamla dieselfordonen i Hessen. Projektet har en mycket speciell betydelse för trafikorganisationen Rhein-Main-Verkehrsverbund.

- Med hjälp av bränslecelltågen från Alstom öppnar vi ett nytt kapitel om utsläppsfri rörlighet vid RMV, säger RMV:s chef Professor Knut Ringat i samband med denna banbrytande byggstart.

Alstoms bränslecellståg av typ "Coradia iLint", har en räckvidd på upp till 1 000 kilometer. Därmed kan de färdas en hel dag på RMV:s linjenät.

Världens första passagerartåg som drivs med en vätgasbränslecell går helt utsläppsfritt, är tyst och avger endast vattenånga och kondens.