SJ satsar på nattågstrafik mellan Stockholm/Göteborg och Umeå

Den nya nattågstrafiken är nästa års största satsning från SJ sida. Foto: SJ

I den nya tågtidtabellen, som startar 13 december, satsar SJ stort på ny nattågstrafik till och från Umeå. Trafiken kommer att samordnas med SJs befintliga nattåg till och från Jämtland och därför kan resenärer från Umeå nå både Stockholm och Göteborg efter en behaglig nattsömn.

Den nya nattågstrafiken startar i Umeå, Stockholm och Göteborg. Tågen möts i Sundsvall där vagnarna växlas om så att resenären från Umeå kan nå både Stockholm och Göteborg, och vice versa.

För första gången på många år får Sundsvall nattåg söderut. Tågen avgår från Sundsvall runt midnatt och blir sista ort där nya resenärer kan gå ombord för resa i ligg- och sovvagnarna. Avgångstiden från Umeå skapar därtill helt nya resmöjligheter för orterna mellan Umeå och Sundsvall.

– Den nya nattågstrafiken är nästa års största satsning från SJ sida. Resandet har gått ner under pandemin, som alla vet, men i mindre grad i nattågen. Vi är fortfarande övertygade om att tåget är framtidens sätt att resa och en viktig del i omställningen till ett mer hållbart resande, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.