Tågtrafiken ställs in på sträckan Varberg - Kungsbacka

Trafikverket genomför arbeten på bangården i Varberg. Foto: Hallandstrafiken

Tågtrafiken ställs in på sträckan Varberg- Kungsbacka- Varberg när Trafikverket genomför arbeten på bangården i Varberg, som gör att Varbergs station inte kan användas. Det påverkar även Viskadalsbanan med tågstopp Varberg-Veddige-Varberg. Västtågen Göteborg- Varberg- Göteborg körs som vanligt, men kommer att vända i Åsa.

– Man får räkna med längre restid och att vissa ersättningsbussar avgår före tågets ordinarie tid, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

På sträckan Varberg- Veddige-Varberg på Viskadalsbanan, ersätter bussar de inställda tågen. På bland annat Varbergs station, Falkenberg station, Hede station och Göteborgs C kommer det att finnas kundvärdar på plats som hjälper resenärerna till rätta. Hallandstrafiken och Öresundståg har förberett ersättningsbussarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att i möjligaste mån undvika trängsel.

– Ersättningsbussarna kommer att köras med ungefär halv beläggning ombord för att alla resenärer ska få en bekväm och säker resa.