Ytterligare steg tas för återaktivering av tyska bansträckan Eifelquerbahn

Tåg på den redan återaktiverade delen av Eifelquerbahn mellan Mayen-West och Kaisersesch i tyska delstaten Rheinland-Pfalz. Foto: SPNV-Nord

Snart kommer tågen att trafikera på längs hela järnvägssträckan Eifelquerbahn i tyska delstaten Rheinland - Pfalz mellan Mayen-West och Kaisersesch.  
Rheinland-Pfalz minister för transport Andy Becht och distriktsadministratörerna i distrikterna Vulkaneifel och Cochem-Zell har lagt den politiska grunden för en återaktivering av hela Eifelquerbahn.

Detta tillkännages av den regionala järnvägstransportföreningen Rheinland-Pfalz Nord. Ett nytt snabbt regionaltåg på linjen Gerolstein - Daun - Kaisersesch - Mayen - Andernach med anslutning till Koblenz utreds.

Detta skulle innebära att Gerolstein - Kaisersesch-sektionen återaktiveras. Ett samarbets- och finansieringsavtal för en genomförbarhetsstudie ska inom kort ingås mellan statliga projektpartner, landsbygden och SPNV-Nord.

- De ändrade finansieringsalternativen från den federala tyska regeringen erbjuder oöverträffade möjligheter för kontinuerlig lokal järnvägstransport på Eifelquerbahn, sade Becht.