Eurostar-chef blir ny VD för Arriva

Arriva är redan välkänt företag för Mike Cooper, som arbetade i företaget i nio år. Foto: Arriva

Arriva meddelade nyligen att Mike Cooper, nuvarande verkställande direktör för Eurostar, kommer att ta över positionen som ny VD för Arriva-koncernen från och med början av oktober 2020. Han efterträder Dr. Manfred Rudhart, som avgår efter nästan fem år som VD för Arriva.

Efter två och ett halvt år i ledningen för Eurostar har verkställande direktören för Eurostar avgått för att ta över ett toppjobb vid Arriva. 

Eurostar, som en gång delvis ägdes av den brittiska skattebetalare men nu kontrolleras av den franska statliga järnvägen SNCF, ska nästa år slås samman med Thalys, ett SNCF-företag som driver höghastighetståg mellan Frankrike och Belgien. Arriva står under tiden till salu.

Mike Cooper, 57, talade förra året om de "dolda fördelarna" med fusionen mellan Eurostar och Thalys. Arriva är redan välkänd operatör för Mike Cooper, som var med i företaget i nio år. Han lämnade företaget 2014 för att bli VD för Jodel och sedan VD för Eurostar, höghastighetståget mellan Storbritannien och fastlands-Europa. Innan Arriva var Mike Cooper easyJets chefsjurist från 2000 till 2005, och före detta arbetade han som direktör för direktförsäljning hos Thomson Travel Group.