Schweiziska Winterthurs järnvägstation får ett nytt logistikcentrum

Arkitekternas vision av logistikcenret i schweiziska Winterthur. Foto: fdp-Winterthur

Ett nytt logistikcenter och en hall för cykelparkering kommer att byggas intill Winterthurs tågstation 2023, inklusive en direktanslutning från cykelparken till tågstationen. 

En ny byggnad för logistik för hela Winterthurs tågstation byggs därned på dagens Esse-område senast 2023. Övertäckt cykelparkering kommer att finnas på översta våningen i den nya logistikbyggnaden, vilket ytterligare utökar utbudet av cykelparkeringsplatser vid Winterthurs station. En ny fot- och cykelväg möjliggör också en bättre och säkrare förbindelse mellan Rudolfstrasse och bron över Wülflingerstrasse.

Det förberedande arbetet och saneringen av föroreningar började i mitten av juli 2020. I slutet av 2020 kommer alla rivnings- och utgrävnings- och anläggningsarbeten att vara utförda. Dessutom skapas ett skyddande takkontruktion för tågspåren. Logistikcentret och cykelparkeringen på Esse-platsen kommer att färdigställas och tas i drift när den nordliga fotgängertunneln öppnas i slutet av 2021.

Den totala kostnaden är cirka 12,7 miljoner schweiziska franc. Staden Winterthur tar över andelen för cykelparkeringen och gång- och cykelvägen som förväntas kosta drygt 2,5 miljoner schweiziska franc.