Premiärtåget rullar in till Norvik Hamn

Nu är godstrafiken igång i Stockholm Norvik Hamn. Foto: Stockholms Hamnar/Per-Erik Adamsson

Det första ordinarie godståget har nu rullat på industrispåret till den nya godshamnen Stockholm Norvik Hamn. Stockholms Hamnar har byggt järnvägsspåret som möjliggör mer hållbara transporter och ökar de olika transportalternativen till och från hamnen.

Tisdagen den 9 juni körde Green Cargo det första tåget via det nybyggda industrispåret till Stockholm Norvik Hamn. Stockholms Hamnar har byggt drygt fyra kilometer industrispår för att koppla samman Stockholm Norvik Hamn med järnvägsnätet, en investering på 800 miljoner kronor.

– Det är härligt att det första tåget har anlänt Stockholm Norvik Hamn. Industrispåret kopplar Stockholm Norvik Hamn till hela Sveriges järnvägsnät och är en viktig förutsättning för hållbara transporter och för att erbjuda god service till våra kunder, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholm Hamnar.

Stockholms Hamnar äger och ansvarar för driften av järnvägslinjen.

– Idag rullar första tåget i skarpt läge med containrar ut i Green Cargos järnvägsnät från Stockholm Norvik Hamn. Det är framför allt industrier och kunder i Mälardalen, Stockholmsregionen och i mellersta Sverige som ser ett ökat behov på robusta och tillförlitliga logistiklösningar under de kommande åren. Och det är vi glada att kunna stå till tjänst med, säger Robert Vintander, branschchef försäljning handel och logistik på Green Cargo.