Delstatsöverskridande förlängning av Nürnbergs pendeltågslinje S4 planeras

Deutsche Bahns pendeltåg av klass 442 med elektrisk drift vid Nürnbergs centralstation. Foto: Wikimedia, kredit: Bahnfrend

En undersökning om förlängning av tyska staden Nürnbergs pendeltågsinjer (S-Bahn) till angränsande delstaten Baden-Württemberg har kommit fram till slutsatsen att linjen S4 är det mest genomförbara och bästa alternativet.

Undersökningen, som gjordes i uppdrag av delstaterna Bayern och Baden-Württemberg, Nürnbergs kollektivtrafikföretag ZVGN och de administrativa distrikten i Schwäbisch Hall och Ansbach, utvärderade flera varianter av en pendeltågs-förlängning.

Förlängningen av S4, i kombination med befintlig regional expresstrafik betraktades som det lämpligaste alternativet när det gäller att förbättra tågtrafiken till stationerna Ansbach, Leutershausen-Wiedersbach, Dombühl, Schnelldorf och Crailsheim.

De båda delstaterna kommer nu att utforska ekonomiska möjligheter för projektet och komma överens om ett verksamhetsschema med Tysklands statliga järnvägsoperatör Deutsche Bahn.

- Genom att länka Nürnbergs pendeltågsnät till Crailsheim finns möjligheten att skapa en ytterligare förbindelse till Nürnberg som är omstigningsfri, och därmed ta nästa steg för skapandet av attraktiv och delstatsöverskridande lokaltrafik i regionen Franken, säger Baden-Württembergs minister för transport, Winfried Hermann.

- Tillsammans med delstaten Bayern, Franken och ZVGN är vi engagerade i detta projekt och dess snabba genomförande.