Turin tecknar ramavtal med Hitachi Rail Italy om leverans av 70 nya spårvagnar

De nya spårvagnarna har designats av Giugiaro Architettura och kommer att ha en gul och blå framtoning för att gå ihop med GTT:s senaste bussar. Illustration: Hitachi Rail Italy

Infrastrukturföretaget Turin Transport Group (GTT) har tecknat ett ramavtal med Hitachi Rail Italy om leverans av totalt 70 spårvagnar av kategori LRV, inklusive en fast order på 30 enheter till ett värde av 63,4 miljoner euro.

Den italienska regeringen finansierar den ursprungliga beställningen under sitt trafikprogram ”järnvägshantering” för att förbättra spårbundna transporter.

Projektet kommer att inledas under hösten 2021. Detta kommer att följas av en andra beställning, som gäller de återstående 40 spårvagnarna.

De luftkonditionerade 28 meter långa låggolvsenheterna kommer att vara kortare än de fordon som för närvarande trafikerar i Turin, men på grund av en bättre inre design kommer de att kunna transportera fler passagerare.Spårvagnarna kommer att ha stora fönster och genomskinliga avlånga ytor i taket. Dessa anses kunna göra interiören ljusare. Passagerare med nedsatt rörlighet kommer att ha två särskilda områden där av-och påstigning är lättare.

- De fordon som vi kommer att leverera till GTT är en del av vår nya spårvagnsplattform som vi har utvecklat i Italien av Hitachi Rail, en förbättring av den tidigare Sirio-modellen och samtidigt en syntes av ny teknik och allt högre prestanda när det gäller säkerhet, hållbarhet, komfort och reseupplevelse för passagerare, säger Hitachi Rail Italiens ordförande, Maurizio Manfellotto.