Inlandsbanan skjuter upp trafikstart

Sommarens trafik planeras istället att starta 6 juli. Foto: Inlandsbanan

Mot bakgrund av det nya coronaviruset och den uppmaning som Folkhälsomyndigheten gått ut med om att undvika icke nödvändiga resor så har Inlandsbanan beslutat att skjuta fram starten för sommarens trafik.

Inlandsbanan har efter utbrottet av covid-19 haft ambitionen och arbetat för att kunna genomföra sommartrafiken som planerat, det vill säga med start den 15 juni. I dagsläget ligger en avrådan från Folkhälsomyndigheten om icke nödvändiga resor vilket gör att Inlandsbanan skjuter fram trafikstarten. Sommarens trafik planeras istället att starta 6 juli och slutdatum 23 augusti står fast. Inlandsbanans sommartrafik är något som engagerar och påverkar många, både direkt och indirekt.

– Vi ser i rådande läge att det blir svårt att så snart som 15 juni starta trafiken och anser oss nödgade att fatta detta beslut med god marginal så att det blir bästa möjliga utgång för alla som påverkas. Det handlar inte enbart om våra egna resurser, utan även samarbetspartners och resenärer som ska få fatta genomtänkta beslut i god tid. Resenärer som påverkas kommer att erbjudas fri ombokning, antingen till senare i sommar eller till sommaren 2021, och om inget av detta önskas har de naturligtvis rätt till fri avbokning, säger Elena Jönsson, Chef Destination Inlandsbanan AB.