Siemens öppnar lokverkstad på Rala depåområde i Hallsberg

Vectronlok behöver en ändamålsanpassad underhållsanläggning. Foto: Siemens

Train Alliance Sweden som utvecklar järnvägsanläggningar inom logistik och underhåll med strategiska innehav av järnvägsklar mark, har tecknat ett marksäkringsavtal med Siemens Mobility i Hallsberg. Marksäkringsavtalets syfte är att Siemens Mobility säkrar ett markområde omfattande 8 000 kvadratmeter för en kommande etablering av en ny modern lokverkstad på Rala depåområde i Hallsberg. Hallsbergs strategiska läge i järnvägssystemet har avgjort placeringen.

Train Alliance har redan Siemens som hyresgäst i sin nya verkstad i Malmö där Siemens delar kapacitet med NetRail. Den anläggning som nu planeras i Hallsberg är en lokverkstad med alla de funktioner och krav som ställs för underhåll av moderna lok.  

– Train Alliance hälsar Siemens välkomna till Hallsberg och ser fram emot en mycket intressant utveckling tillsammans med dem. Siemens moderna högpresterande Vectronlok är en premiumprodukt för järnvägsmarknaden som behöver en kvalificerad och ändamålsanpassad underhållsanläggning, säger Joakim Weijmer vd Train Alliance.