Transfesa Logistics lanserar linje för expressgods mellan Valencia och London

Expresservicen kommer att använda kylbehållare av typ Unit 45, som är lättare och gör det möjligt att transportera upp till 30 containrar per tåg. Foto: Transfesa Logistics

Deutsche Bahns spanska dotterbolag Transfesa Logistics har lanserat en snabb 72-timmes godsservice med hygienrelaterade och medicinska produkter samt livsmedel från terminaler i Valencia och Murcia, Spanien, till den brittiska huvudstaden London.

Transfesa Logistics meddelar att man anpassar sitt erbjudande för att möta den nuvarande efterfrågan, med leveranser av livsmedel som har samhällsviktigt företräde.

- Detta är ytterligare ett steg i utvecklingen av våra internationella järnvägskorridorer och därmed utvidgar vi trafiken till strategiskt viktiga segment, säger Transfesa Logistics VD, Bernd Hullerum.

- I Valencia har vi precis öppnat ett lager på 2000 m² för livsmedelsprodukter. Järnvägen är nu mer än någonsin det mest hållbara och pålitliga transportmedlet.

Expresservicen kommer att använda kylbehållare av typ Unit 45, som är lättare och gör det möjligt att transportera upp till 30 containrar per tåg. Detta kommer att öka kapaciteten för varor som blir lätt dåliga, såsom frukt och grönsaker. Transfesa planerar att öka trafiken ytterligare så att den blir daglig.