Tågstopp mellan Varberg och Falkenberg

Ett planerat underhållsarbete gör att det blir det stopp för tågtrafik mellan Varberg och Falkenberg. Foto: Hallandstrafiken

Ett planerat underhållsarbete på sträckan mellan Varberg och Falkenberg gör att det blir det stopp för all tågtrafik mellan Varberg och Falkenberg och omvänt. Bussar ersätter på sträckan.

– Bussar ersätter de inställda tågen, men det innebär längre restider för den som passerar sträckan eftersom bussarna har längre körtider, säger Peter Gyllander, Hallandstrafikens presschef. 

Ersättningsbussen från Varberg till Falkenberg fortsätter vidare till Halmstad C. Det innebär att den som ska resa till Halmstad kommer fram snabbare om man fortsätter med bussen hela vägen till Halmstad, än byter till tåget i Falkenberg.

– Vi vet att resandet till Halmstad är stort och har valt den här lösningen, som för Halmstadsresenärerna sparar cirka 30 minuters restid. Den tid resenärerna annars får vänta på tåget i Falkenberg kan nu användas till restid på bussen i stället, säger Peter Gyllander.