Snart start för SJ:s norgetrafik

SJ köra tåg i Norge under varumärket Nord. Foto: SJ

I juni börjar SJ köra tåg i Norge under varumärket Nord – drevet av SJ. Idag släpps biljetterna.

– Nu når vi en väldigt viktig milstolpe på väg mot trafikstarten i juni, säger Lena A Nesteby, kommersiell direktör i SJ Norge.

Trafiken som vanns i en upphandling i juni 2019 kommer köras på Dovrebanen (Oslo-Trondheim), Nordlandsbanen (Trondheim-Bodø) och fem underliggande sträckningar/linjer:

  • Raumabanen. Dombås-Åndalsnes
  • Rørosbanen. Hamar-Røros-Trondheim
  • Trönderbanen. Støren-Trondheim-Steinkjer
  • Meråkerbanen. Trondheim-Storlien
  • Saltenpendelen. Lokaltågen Bodö-Rognan, som är en del av Nordlandsbanen.

Som en nyhet i vår lanseras även SJ Prio i Norge som blir det första kundprogrammet för tåg i Norge.

– Det känns riktigt bra att lansera kundprogrammet SJ Prio även på den norska marknaden. Det är en av de bästa sakerna vi plockar som inspiration från svenska SJ. Vi har en stark tro på att detta kommer göra att fler norrmän och svenskar utnyttjar sina poäng för att resa i respektive grannland, säger Lena A Nesteby.

Kundprogrammet skapar nya möjligheter för svenska SJ Prio-medlemmar, som kan använda sina poäng även till att köpa norska tågresor (och vice versa). Med bara ett knapptryck kan svenska kunder gå från sj.se till norska sajten sj.no och boka sin resa. Vid lanseringen är det två skilda bokningssystem, men på sikt är tanken att det ska gå att köpa norska resor på sj.se och tvärtom på den norska sajten.