Skoda utvidgar vagnfabriken i Ostrava

Vagnfabriken ŠKODA VAGONKA AS, som är en direkt fortsättning av tjeckiska traditioner när det gäller produktion av rullande materiel för järnvägar, ingår i koncernen ŠKODA HOLDING Group. Foto: Skoda Transportation

Skoda Transportation genomförde nyligen en ceremoni som markerade inledningen av utbyggnaden av företagets produktionsanläggning Skoda Vagonka i Ostrava, Tjeckien. Kostnaden beräknas till 43 miljoner dollar.

Skoda har för avsikt att fördubbla storleken på den nuvarande anläggningen från 30 000 kvadratmeter till 60 000 kvadratmeter och öka personalen från 450 till 900 anställda.

Denna tjeckiska vagntillverkare kommer att investera i ny målningsutrustning, i ett utvidgat bearbetningscenter och i längre produktionslinjer.

Skoda Transportation kommer också att investera i nya maskiner.  Man kommer också att köpa mark, material för värmeisolering av byggnader och nya utrymmen för anställda.

Skoda säger att utvidgningen kommer att bidra till att öka företagets månatliga produktionskapacitet femfaldigt, däribland hanteringen av grova aluminiumkonstruktioner.

Anläggningen kommer huvudsakligen att tillverka EMU-fordon för kunder i Tjeckien, Slovakien och Lettland samt push-pull-vagnar för Mähren och Schlesien.